mercimek köftesi

malzemeler:
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvıyağ
biraz maydonoz+taze soğan
baharat(karabiber, nane, pulbiber…)
1 adet limon
hazırlanışı: mercimekleri az suda haşlanır. pişmiş ve suyunu çekmek üzereyken bulgur eklenir. bulgurlar şişince soğuması için bir tepsiye alınır.
yağ, soğan ve salça kavrulup mercimeğin üzerine eklenir ve iyice yoğurulur. kıvamı hazır olunca maydonoz, taze soğan, baharatlar, tuz ve limon suyu sıkılıp tekrar yoğrulur. isteğe göre şekil verilip marul ve limonla servis edilir.

afiyet olsun
Reklamlar

ne düşündün?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s