pratik poğaça

malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
ortalama 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
peynir ya da patates(içine)
istenirse baharat, maydanoz
1 yumurta sarısı (üzerine)
çörekotu ya da susam
hazırlanışı: yoğurt, sıvıyağ, un ve tuz bir kaba konulur, kabartma tozu da eklenerek yoğrulmaya başlanır. kulak memesinden biraz daha yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde iç cevizden büyük parçalar koparılarak iç malzemesi (ben lor+maydonoz kullandım) konulur ve avcumuzla yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
afiyet olsun

Reklamlar

ne düşündün?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s