nohut yemeği&bulgur pilavı

eşimin en sevdiği menülerden biri, nohut+pilav+ayran+turşu, bir de pulbiber döktük mü üzerine, deymeyin kocişimin keyfine:)

tarife gelecek olursak;
Bulgur pilavı
malzemeler: 2 su bardağı temizlenmiş, yıkanmış pilavlık bulgur
                        1 adet orta boy kuru soğan
                        1 kaşık salça
                        zeytinyağı, nane, pulbiber
                        yarım tavuk bulyon,tuz
                        3 su bardağı ılık su
hazırlanışı: yemeklik doğranmış olan soğan zeytinyağında hafif pembeleştirilir.salça ve bulgur eklenerek bir süre daha kavrulur. nane ve pul biber de serpildikten sonra suyu eklenir. bulyon ufalanır, tuz serpilir ve  kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
(not: kuru soğan yerine taze soğan, ilave olarakda haşlanmış yeşil mercimek, havuç ve sarımsak eklenerek pilavı zenginleştirebilirsiniz. öylesi de harika oluyor, bir ara yapıp fotoğrafı paylaşırım;)

Nohut yemeği
malzemeler: 2 su bardağı nohut ( 1 gece suda bekletilmiş)
                       1 adet orta boy soğan
                       1 kaşık salça
                       zeytinyağı, tuz, su
hazırlanışı: yemeklik doğranmış olan soğan zeytinyağında hafif pembeleştirilir.salça ve nohut eklenerek bir süre daha kavrulur. az miktar tuz ile sıcak su eklenerek 40 dk kadar orta harlı ateşte düdüklüde pişirilir.
Afiyet olsun.
Reklamlar

ne düşündün?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s