maklube

bu lezzet üstü lezzet yemeğin evsahibesi benim canım arkadaşım nagihan’dı bugün. sağolsun eski dostların tümüne haber verip bir buluşma sağladı ve bize enfes bir maklube hazırladı.
 öğrencilik yıllarımın en unutulmaz yemeği olan maklube dost sofralarının vazgeçilmezidir. o kibar kibar çatal bıçakla yemek zorunda olduğumuz yemeklerle arasında ölçülemez bir fark vardır. bir kere bu yemeği aynı sofrada ve dizdize yemek zorundasınız. ayrıca  yemeği, salatanızı, ve de yoğurdunuzu iki tarafınızdaki arkadaşınızla paylaştığınız için, hem samimiyetiniz hem de fedakarlık duygularınız artar. birinin konuştugunu herkes dinler maklube sofrasında, yani öyle grup halinde ayrı gayrı konuşmalara izin yoktur, muhabbetler topluca edilir. uzun lafın kısası; maklube dosttur, dostluktur… tatmayanın bir yanı eksiktir…
malzemeler: yarım kg. piliç göğüs
                   yarım kg.havuç
                   3 iri patates
                   1 fincan bezelye
                   3 su bardağı pirinç
     
hazırlanışı: pirinç bilinen pilav şeklinde pişirilir. tavuk, patates, havuç ayrı ayrı kızartılır. tüm malzemeler hazır olduktan sonra ayrı bir tencere (bu arada tencere tepsiye ters çevrilmeye uygun olmalıdır) içerisine doğranıp kızartılmış tavuk serilir. üzerine bir miktar pilav konulup kaşık yardımıyla iyice bastırılır (tencere tepsiye ters çevrileceği için malzemeler iyice bastırılıp birbirine yapıştırılmalıdır.) pilavdan sonra bir sıra patates+bir sıra pilav+bir sıra havuç-bezelye+bir sıra pilav olacak şekilde maklube hazırlanır ve tencere tepsinin tam ortasına ters çevrilir. maklubenin etrafı salata ve yoğurtla çevrelenir . afiyetle yenir.
Reklamlar

5 thoughts on “maklube

  1. Bu güzellıkten bende tattım bugun tarihi çok eskidir bu ikramın bahsettiği gıbı yerken muhabbet gerekir kalpten kalbe giden bir yol bulur onu yiyenler,içeriği farklılaştırılır mutfağa göre şekillenir hem pratik hem zahmetli hem zengin hem fakir yemeğidir hem farklı hem özel bir ıkramdır bu özelliğe layık misafirlere yapmanızı tavsiye ederim…

  2. uzun zamandır yaşadığım en güzel gündü bu güne vesile olduğu için arkadaşım nagihana ve bunu burada paylaştığım için sana çok teşekkür ederim arkadaşım öğrencilik yıllarımıza gidip gidip geldik sayenizde sevgi ve dua ile

  3. ayşem; hem zengin hem fakir yemeğidir, hem farklı hem özel bir ikramdır, sana katılıyorum…nohut oda; hiç vakit kaybetmeyin derim.esra; ben de sana teşekkür ediyorum canım.

  4. Hayırlı Cumalar canım,Buluşma vesilesi ile bloguna uğradım,çok güzel, çok tatlı; fotoğraf çekimi konusunda hep sıkıntı yaşadığım için hemen ilgili yere göz attım, harika; bu bilgileri nereden aldığını öğrenebilir miyim? Ben de sitemde yer vermek isterdim. Sonra karşıma maklube çıktı:)) Hem yapmasını, hem yemesini hem de arkadaşlarla muhabbeti o kadar çok severim ki. Kuzu eti ile de harika olur. Maklube sadece yemek değildir, paylaşmak, anlamak, dinlemek, biz olmaktır. Beraberce yol almaktır. Canım, seni bulduğuma sevindim.İnş. takip edeceğim. İş görüşmesinin olumlu geçmesine çok sevindim. Hayırlı olsun inş. Sevgilerimle.. kemalpaşatatlısı.com mine çelik

ne düşündün?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s