yeşil mercimekli bulgur pilavı ve yoğurtlu semizotu salatası

yeşil mercimekli bulgur pilavı
malzemeler:
 2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kırmızı biber
1 orta boy soğan
2 domates
1 kaşık salça
tuz, nane
zeytinyağı
tavuk suyu
hazırlanışı: yeşil mercimek yarı pişene kadar haşlanır. pilav tenceresinde soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. salça+doğranmış kırmızı biber eklenip kavrulmaya devam edilir. bulgur ilave edilip bir miktar daha kavrulduktan sonra yeşil mercimek, tuz, nane ve üzerini geçecek kadar tavuk suyu ilavesiyle pilav pişmeye bırakılır.
yoğurtlu semizotu salatası
hazırlanışı: semizotları yıkanıp doğranarak bir kaba alınır. başka bir kapta az sulandırılmış yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılıp semizotlarına eklenir. üzerine zeytinyağı gezdirilip pulbiber ile süslenerek servise sunulur.
Reklamlar

4 thoughts on “yeşil mercimekli bulgur pilavı ve yoğurtlu semizotu salatası

  1. faydalı diye yemeye çalıştığım ama sevemediğim bikaç şeyden biriydi semizotu..taki arkadaşımın ellerinden yiyene kadar.tarifi en kısa zamanda deneyeceğim..nagitur..

ne düşündün?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s